Houd de herinnering levend

We zijn al jaren werkzaam op het gebied van visuele communicatie. Of het nu gaat om het maken van visuele notulen, illustraties, infographics of grafisch ontwerp: wij zetten beeld in als hét communicatiemiddel. Voor veel van onze opdrachtgevers hebben we doelstellingen, beleidsplannen, missies en dromen mogen vertalen in heldere beeldtaal. Daarnaast worden we regelmatig geboekt voor het maken van visuele notulen of illustraties tijdens events, trainingen en seminars.

Enthousiaste reacties volgen, live visualiseren van events blijkt een efficiënte manier om snel tot de kern te komen, om een veelheid aan informatie samen te kunnen vatten in een visueel document, om de impact van je event te vergroten, etc. Vervolgens rijst vaak de vraag: hoe kunnen we dit effect nou verlengen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het van blijvende waarde is, dat het niet alleen op het moment zelf effectief is, maar ook in de weken erna? Hoe zorg ik ervoor dat de impact van mijn training, seminar of event wordt verlengd, dat het van blijvende waarde is en na enkele weken nog steeds scherp op het netvlies staat van de deelnemer?

Dit soort vragen hebben er o.a. voor gezorgd dat we zijn gestart met het digitaal tekenen op locatie. Door ter plekke digitale illustraties te maken tijdens een event, is het materiaal direct beschikbaar en dus deelbaar. Tijdens het event kunnen illustraties al worden doorgestuurd naar deelnemers, of direct worden gekoppeld aan de visuele media rondom het event.

Na afloop van het event, kan deze visuele content een grote rol spelen in het levend houden van de herinnering. Hoeveel sprekender is het om een illustratie te mailen die een samenvatting geeft van jullie bijeenkomst, dan een aantal pagina’s tekst? Hoe verrassend is het wanneer je een pakkende tekening van de persoon stuurt waarmee je zo leuk stond te kletsen tijdens de beurs, dan een standaard mailtje waarin je vraagt om een nadere kennismaking?

De tekeningen die ter plekke ontstaan, staan na afloop geheel tot je beschikking om in te zetten in de opvolging van je event. Bovendien zijn het vectorbestanden, wat wil zeggen dat de bestanden eeuwig schaalbaar zijn. Gebruik ze in je nieuwsbrief als visuele versterking van je boodschap, laat ze printen op canvas en stuur ze na aan alle deelnemers van de workshop of plaats de illustraties in je flyer, website of sociale media.

Blijf in contact met je doelgroep, houdt de herinnering levend en creëer zo meer betrokkenheid en fanwaarde.

Wil je meer weten wat Babbels in Beeld voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314