Visualiseren is realiseren

Visualiseren is realiseren. Een uitspraak die wij al jaren gebruiken en voor ons zo klaar is als een klontje. Toch neem ik nog even de tijd om uit te leggen wat we daar nou precies mee bedoelen. We merken namelijk dat de dubbele betekenis niet altijd meteen duidelijk is.

Visualiseren is je beseffen

Visualiseer, met andere woorden, breng in beeld, en je beseft je waar je staat, waar je mee bezig bent, waar het nou echt om draait, wat de kern is. Plaatjes geven je structuur, helderheid, overzicht én inzicht. We komen dit besef ook dagelijks tegen bij onze klanten. Om welke problemen, doelstellingen of cases het ook gaat. Een van onze klanten, actief als trainer/coach omschreef het als volgt:

“Ik zag door de bomen het bos niet meer. Het werd me teveel, was met zoveel dingen tegelijkertijd bezig, dat ik niet meer in de gaten had wat nou eigenlijk mijn hogere doel was. Totaal overprikkeld kwam ik toen in contact met Eva. Zij ging met me in gesprek, maar luisterde voornamelijk naar me. Dit schetste ze in een plaatje en terwijl ze dat deed klaarde het al wat op in mijn hoofd. De kern kwam weer terug, waarom ik doe wat ik doe, ik kreeg er weer zin in! De schetsen werden doorontwikkeld tot visual en nu nog gebruik ik die visual regelmatig, als het me allemaal weer wat veel wordt. Zo van: oja, dit is het, hier doe ik het allemaal voor! Sindsdien ben ik zelf ook veel visueler gaan denken en zet ik vaker plaatjes en tekeningen in, binnen mijn werk.”

Visualiseren is bewerkstelligen

Wil je van dromen naar actie, van plannen naar resultaat, dan is het belangrijk je doelen te visualiseren, zodat jouw interne radars gaan draaien en je doelen werkelijk worden gerealiseerd. Het visualiseren van je plannen of doelstellingen zorgt ervoor dat je in 1 oogopslag kunt zien welke stappen er nodig zijn om dit te kunnen realiseren. Uitgeschreven plannen kunnen daar zeker een onderdeel van zijn, maar zet het ook om in een visual, het helpt je echt verder! Een opdrachtgever uit de cateringwereld legde uit wat het voor hen betekende:

“We draaiden al een tijdje een Surinaamse foodcar. Het eten was goed, we kregen ook geen klachten, maar de beleving ontbrak, dat was ook de feedback die we kregen van onze klanten en eventorganisators. We kwamen in contact met Babbels in Beeld en direct tijdens ons eerste gesprek werd onze passie, waarom we zo graag onze liefde voor de Surinaamse keuken willen delen met de wereld, weer aangewakkerd en omgezet in speelse tekeningen. Die zijn vervolgens doorontwikkeld tot een ontwerp voor onze foodcar en het loopt als een trein. De uitstraling en beleving sluit nu echt mooi aan op het eten en op wie we zijn en daar zijn we super blij mee!”

 Dit is waarom we doen wat we doen. Omdat we de dromen van gepassioneerde ondernemers een warm hart toe dragen en onze bijdrage willen leveren die dromen te kunnen realiseren.

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314