De ervaring leert

In een gemeente zijn veel verschillende zorgaanbieders actief. Maar hoe zorg je ervoor dat deze elkaar weten te vinden op het moment dat een zorgvraag om meerdere specialismen vraagt?

Om zorgaanbieders integraler te laten samenwerken organiseerde Gemeente Oss een speciaal programma: De Ervaring Leert. Op 27 november kwamen 120 zorgprofessionals samen in Oss om in sessies te ‘leren door te ervaren’. Babbels in Beeld legde het verhaal en de essentie van de verschillende sessies live digitaal vast!

1. BOUWEN AAN VERTROUWEN

In de eerste sessie werd een trainingsacteur ingezet om de zorgprofessionals te confronteren met een concreet voorbeeld: Jeffrey. Jeffrey ervaart bepaalde problemen. Zijn de professionals in staat om deze problemen boven te krijgen en samen op te lossen? De ervaring leert: hoe kom je samen tot een oplossing?

2. OP DE STOEL VAN…

In sessie 2 speelde iemand uit het werkveld een client of ‘hulpvrager’. De organisaties gaven zelf aan: “We gaan teveel op ons eigen stuk zitten”. De werkgebieden zijn als het ware té goed afgebakend! Hoe doorbreek je dit? In deze sessie werden de eigen belangen losgelaten ten behoeve van de zorgvraag. Wie kan wat doen? En: “Hoe kunnen we de verantwoordelijkheid minder afschuiven en niet meer wegkijken?”

3. AAN DE KEUKENTAFEL

De samenwerking binnen praktijkcasus De Ruwaard vormde het vertrekpunt van sessie 3. Niet als probleemstelling, maar als succesverhaal van hoe het daar lukt om beter samen te werken! Een positieve prikkel voor de nodige gedragsverandering! Niet bemiddelen maar samen aanpakken en elkaar leren kennen aan de keukentafel. “Hoe zouden jullie dit oplossen?”

DE EINDSHOW!

Naast Babbels in Beeld waren er ook muzikanten van Het Motief aanwezig om de dag te vangen. Niet in beeld, maar in muziek! Gaaf! Zij haalden de hele dag verhalen op en presenteerden hun muzikale interpretatie in een spetterende eindshow!

HOE NU VERDER…

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314