Lentiz Revius: Thuis voor toekomstmakers

Het Reviuslyceum is een onderdeel van Lentiz Onderwijs groep. Koplopers als het gaat om onderwijsinnovatie. Hoe creëren we meer ruimte voor talentontwikkeling, digitaal samenwerken en internationalisering? En hoe zorgen we ervoor dat we daarbij de kwaliteitszorg en ondersteuning die daarvoor nodig is, niet uit het oog verliezen? Om dit traject in gang te zetten sloot Babbels in Beeld aan om dit proces visueel te ondersteunen.

Make work awesome 

Maandagochtend, 08.30 uur. De Kick-Off. Onze visueel procesbegeleider Eva komt de ruimte binnen waar de allereerste sessie van start gaat. Timo (directeur van het Reviuslyceum), knalt de ochtend in met een nummer van ACDC. “De mentaliteit en sfeer van deze club mensen werd mij meteen duidelijk. Wat een energie!”, aldus Eva. Constructieve en dynamische werksessies volgden. Over de We-conomy, anders durven kijken, samen ontwikkelen. Over het lef om te dromen, het lef om fouten te maken, over loslaten en vertrouwen, over het creëren van de beste versie van jezelf. Het inspireerde Eva. Zij luisterde aandachtig en zette de inhoud van deze bijeenkomsten om in aansprekende en verhelderende tekeningen. Directeur Timo Nuijten:“ Een jaarverslag is niet meer nodig. Alle gemaakte tekeningen vertellen het complete verhaal. Ze hangen in de directiekamer en ik gebruik ze zeer regelmatig om ons verhaal te vertellen richting andere scholen of samenwerkingspartners.”

Hoe dan? Zo dan!

De visuals die na afloop van de verschillende sessies werden toegestuurd naar de organisatie, werden direct ingezet binnen hun interne communicatie. Zo worden ze gebruikt in presentaties bij volgsessies en werd een nieuw schoolpasje gemaakt, met op de achterkant een fragment uit een van de gemaakte tekeningen. Daarnaast ontwikkelde de organisatie een kernwaardenboekje, waar ook meerdere visuals in gebruikt werden. Wat ons betreft laat het Reviuslyceum als geen ander zien hoe je waardevolle output die ontstaat uit teambijeenkomsten top of mind houdt. De gemaakte visuals verbeelden het proces waar deze organisatie in zit. Door deze visuals ook tussentijds in te zetten binnen de interne communicatie, hou je de organisatie op scherp en het proces levend. Of zoals de directeur het zelf vaak zegt: Hoe dan? Zo dan!  

Samen ontwikkelen

Samen ontwikkelen op de agenda zetten. Dat is wat Lentiz Revius doet. “Als je wil innoveren moet je het samen doen. En dat doen ze bij Lentiz Revius. Ik voelde me in de loop der tijd echt onderdeel van het team. Je bouwt iets op samen. Ik ben erbij om deze club mensen verder te brengen met de visuals die ik maak. Heel tof om te zien dat ze daarvoor open stonden en vertrouwen kregen om ook zelf aan de slag te gaan met visueel denken”, aldus Eva.

Innovatiepijlers

Talentontwikkeling, digitalisering en internationalisering: wat betekent dat binnen het onderwijs van Lentiz Revius? Kun je bijles bekijken als talentontwikkeling en hoe past dat binnen het rooster? Hoe krijgt internationalisering vorm binnen het onderwijs? Welke verschillende rollen horen daar bij, hoe gaan we dat organiseren en inrichten en wie is waar verantwoordelijk voor? Hoe gaan we de kwaliteitszorg waarborgen? Op wat voor manier worden toetsen uitgevoerd, wanneer en: waarom? Enkele gespreksonderwerpen die de revue passeerden in deze sessies.

Ook digitalisering is een belangrijke pijler voor het Reviuslyceum. Zowel in het klaslokaal als binnen de algehele wijze van samenwerken. Wat kan technologie betekenen in de klas, hoe kan digitalisering voor een interactief en up to date lesprogramma zorgen?  En hoe kan digitalisering bijdragen aan een efficiëntere manier van samenwerking? Lentiz Revius pakt het stap voor stap aan. Eerst moet het geïntegreerd worden in de werkzaamheden van de docenten, dan zijn de leerlingen aan de beurt en vervolgens de ouders.

Visuele samenvatting

Gedurende dit hele traject heeft Eva zo’n twintig tot dertig visuals gemaakt, die inmiddels op meerdere plekken binnen het lyceum worden ingezet. De directeur van het Reviuslyseum heeft alle visuals, die tot nu toe zijn gemaakt, vol trots in zijn school opgehangen.  Eva voelde zich enorm welkom gedurende dit traject en werd iedere keer weer fijn ontvangen door de medewerkers van het Reviuslyseum.

We zijn ontzettend blij met deze duurzame samenwerking en kijken er naar uit onderdeel te blijven van de toffe stappen die hier dag in dag uit worden gezet!

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314