Lentiz Reviuslyceum

Het Reviuslyceum (onderdeel van Lentiz) in Maassluis kijkt vooruit! En dat doen ze door het organiseren van een sessie waarin de toekomst van de school en het onderwijs centraal staat. De sessie heeft als eindproduct een strategisch meerjarenplan. In dit plan blikt de school maar liefst 5 jaar vooruit! Onze live tekenaar Eva was ter plaatse om de sessie visueel vast te leggen. 

Deze sessie is in een aantal hoofdstukken ingedeeld die je ook terugvindt op de visual:

Kernwaarden

Met daaraan gekoppeld een strategisch meerjarenplan voor de gehele organisatie; daar vertelt de directeur Timo Nuijten het een en ander over.

Toekomstbeelden

Erica Bol is ‘conscious future designer’ en vertelt in een kort en bondig betoog van +/- 15 minuten wat de trends en verwachtingen zijn op toekomstgebied gekoppeld aan wat dit betekent voor onderwijsland.

Pitches

Voorafgaand krijgen de leraren opdrachten die uitmonden in de ‘Next Generation Survival Kit’. Welke skills hebben de leerlingen in 2040 nodig? Hoe zit deze leerling eruit? Wat is zijn karakter? Hoe ziet de wereld er dan uit? Uiteindelijk presenteren alle groepen in een pitch hun wens scenario voor 2040.

Vaardigheden

Een opsomming van huidige en toekomstige vaardigheden die volgens de deelnemers nodig zijn voor toekomstig onderwijs. Hoofdvraag om op door te pakken bij toekomstige sessies is: Kunnen we met deze vaardigheden kritische, zelfstandige burgers van school laten gaan?

SMP

Onder dit alles ligt het strategisch meerjarenplan van de overkoepelende organisatie Lentiz.

Belofte

In volgende sessies gaan we kijken of de belofte: “Een thuis voor toekomstmakers” een passende is.

Al met al een school met een vooruitziende blik!

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314