Live cartoons discussie mobiliteit

Op het gebied van ITS en slimme mobiliteit bestaan veel initiatieven en samenwerkingsverbanden. Connecting Mobility biedt daarvoor het overzicht en verbindt Nederlandse wegbeheerders met private partijen.

Ze organiseerden een workshop over de samenwerking tussen publiek en private partijen, rondom verkeersinformatie en verkeersmanagement. Daarvoor werden twee situaties georganiseerd: een groot fictief evenement en fictieve wegwerkzaamheden. In beide situaties hebben de verschillende rollen mogelijkheden om het verkeer zo goed mogelijk te faciliteren. Een service provider (zoals TomTom) kan dat niet alleen, maar moet dan samenwerken met de overheden en rekening houden met een lokale belangengroep. Ze hebben allemaal verschillende belangen, en verschillende mogelijkheden om iets te doen. Met samenwerking komen ze dan wel het verst. In het rollenspel spelen ze twee situaties na en na afloop is er ruim de tijd voor een evaluatie.

Het doel van deze workshop is met name gericht op het verzamelen van input voor een mogelijke serious game over dit onderwerp.

Connecting Mobility vroeg Babbels in Beeld om tijdens deze workshops de discussies en gebeurtenissen tijdens het rollenspel in beeld te brengen, in de vorm van cartoons. Leon was aanwezig en ving ter plekke de gesprekken op in pakkende tekeningen.

Het resultaat waren pakkende cartoons die gebruikt werden voor de evaluatie van de dag en doorontwikkeld zijn voor de serious game over dit onderwerp.

 

Reactie opdrachtgever
Doordat Leon niet alle ins en outs wist over het onderwerp, maar vooral heel goed luisterde en dat wat hij opving direct visualiseerde, was zijn aanwezigheid van grote waarde. De illustraties riepen direct discussies op die het gesprek echt verder brachten. Tevens was het voor ons een heel mooie start om de ontwikkeling van de serious game door te pakken. Bedankt!

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314