Rabobank Round Table

“Wie gaat er samen met mij het voedselsysteem veranderen”? Een enthousiaste en ambitieuze vraag die Ruben Burger stelde na afloop van de Rabobank Round Table Post Harvest Loss Kenia. Voor zijn afstudeeronderzoek over het verlies van oogst in Kenia en hoe dit op te lossen, organiseerde Ruben, in opdracht van De Rabobank, een Round Table met diverse internationale ketenpartners. In de aanloop naar deze Round Table vroeg hij Babbels in Beeld aan te sluiten om deze sessie visueel te ondersteunen.

Samenbrengen van ketenpartners

Het doel van de sessie was het samenbrengen van diverse ketenpartners die betrokken zijn bij de fruithandel met Kenia, om samen tot nieuwe inzichten én oplossingen te komen. Samen brainstormden de 15 deelnemers in de Rabo Loss & Waste Hub over verbeterpunten, versterking en optimalisatie. Waar liggen de uitdagingen, waar zien we kansen voor ontwikkeling en hoe kunnen wij samen de keten versterken? Met verschillende ketenpartners uit diverse landen werd nagedacht over verspilling in de keten, de positie van smallholder farmers en nieuwe duurzame businessmodellen.

Nieuwe inzichten en volop inspiratie

HAS-Lector Antien Zuidberg luidde de dag in met een keynote over systeemdenken in Food. Dit deed zij aan de hand van het Iceberg-model. Eva tekende live mee met haar verhaal, zodat deelnemers dit model zagen ontstaan. Op die manier versterkten de visual en het verhaal elkaar. De Round Table was opgebouwd in een aftrap, opgevolgd door drie gespreksrondes. Na iedere gespreksronde vond er een plenaire wrap-up plaats, aan de hand van de visuals die Eva maakte tijdens de gesprekken.

De verschillende perspectieven die voortkwamen uit de gespreksrondes leidden tot nieuwe inzichten en volop inspiratie voor innovatie, ter plekke vastgelegd door Babbels in Beeld. Aan de hand van deze zeven visuals is genoeg vervolg te geven aan deze Round Table, met een flinke dosis energie. Zoals organisator Ruben Burger zich enthousiast afvroeg: “Wie gaat er samen met mij het voedselsysteem veranderen?”

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314