Visueel jaarverslag ISA

Hoe kun je jongeren in Afrika’s armste gebieden helpen zich te ontwikkelen en een écht verschil maken voor hun gemeenschap? Voor ISA is het antwoord simpel: sport. De coaches van ISA (International Sports Alliance) brengen jongeren samen op het sportveld en leren hen belangrijke levenslessen, zoals creativiteit, teamwork en zelfvertrouwen. Het zou zonde zijn als het jaarverslag van de sociale organisatie geen recht doet aan deze bijzondere missie.

'Theory of change' 

ISA transformeert arme buurten in drie simpele stappen: een Game Programme (meedoen met sportactiviteiten), een Change Programme (zelfontwikkeling door te sporten) en een Game Changers Programme (jonge mensen aanzetten tot sociale verandering in hun gemeenschap). Zij zouden graag zien dat deze ‘theorie of change’ in visuele vorm terugkomt in hun jaarverslag. Zo kunnen zijn in één oogopslag laten zien waar ISA voor staat, uiteraard inclusief de SDG’s.

Visueel jaarverslag

Het doel van de visual is om mensen op een simpele manier te vertellen hoe ISA positieve verandering teweegbrengt bij jonge mensen/jongeren. Helder, overzichtelijk, begrijpbaar, zonder jargon. Babbels in Beeld creëerde aan de hand van een sessie een visueel jaarverslag voor ISA, waar dit verhaal middels kernachtige beelden werd vertelt.

Het maken van een visual

Het maken van de visual bestaat uit verschillende stappen waarin we samen met de klant kijken naar de juiste beeldtaal. We focussen ons tijdens dit proces vooral op de kern, de communicatiedoelstelling en de inhoudelijke begrijpbaarheid van de visual. En dus op de kern van ISA’s corporate story. 

De visual bestaat uit 3 onderdelen:

1. Strategie en activiteiten (strategy en activities)
Hierin zie je hoe ISA trainers opleidt om jongeren middels sport te coachen. Dit kunnen mensen zijn of gehele organisaties. 

2. Outcomes (resultaten)
Hierin zie je hoe jongeren stap voor stap worden begeleid naar leiderschap

3. Impact
Jongeren die zich graag inzetten voor social change, dat is het gevolg! Gericht op een aantal SDG’s zoals:

  1. Kwaliteitsonderwijs 
  2. Gendergelijkheid
  3. Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314