Visuele werksessie BPN consult

BPM Consult uit Leusden, bestaande uit 8 organisatieadviseurs, is specialist in het in kaart brengen van werkprocessen en verspillingen daarin bij organisaties. Ze willen graag wat visueler te werk gaan en missen hierin tekenvaardigheden- en inzichten die zij kunnen inzetten bij hun klanten. Aan Babbels in Beeld de vraag of wij ze deze vaardigheden kunnen bijbrengen.

Verbetering werkprocessen

BPM Consults organiseert werksessies en workshops om werkprocessen te verbeteren. Ze lossen problemen op door samen met hun klanten meer inzicht en draagvlak te creëeren. Ze gaan bij deze werkprocessen vaak visueel te werk, door met post-its en brownpapers te werken, maar willen hierin nog een slag maken om problemen, aanpakken, inzichten en visies helder te krijgen.

Visuele werksessie

Visueel procesbegeleider Eva van den Dungen bereidde een visuele werksessie voor en nam de organisatieadviseurs mee in de wereld van visualisaties. In een actieve werkvorm ging zij met de groep aan de slag, waarbij het eerste gedeelte van de visuele werksessie zich richtte op het aanleren van tekentechnieken. Het doel: vertrouwen krijgen dat je kunt tekenen! Hoe teken je simpele vormen, zoals pijltjes, poppetjes, praatwolkjes? Op welke manier breng je kaders aan, gebruik je structuren en geef je wat meer diepte en kleur aan deze tekeningen?

Beeldbank

De visuele werksessie werd al gauw toegespitst op de context van het bedrijf. Welke begrippen, processen, thematiek komen zij tegen in hun werkprocessen? Hoe kunnen zij dit vertalen naar tekeningen en zo een gezamenlijke beeldtaal creëren met hun klanten? In het tweede gedeelte van de werksessie werd een eigen beeldbank gecreëerd, die zij vervolgens kunnen inzetten in hun eigen workshops.

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314