Online visualiseren met Babbels in Beeld

Wat een bijzondere tijden. De coronacrisis raakt ons allemaal. Mensen zijn keihard aan het werk om voor alle kwetsbaren te zorgen en veel ondernemers worden enorm getroffen door de huidige maatregelen en omstandigheden. Het is een onzekere tijd. Tegelijkertijd ontstaan er mooie initiatieven en creatieve oplossingen die inspelen op de nieuwe situatie. Bijna heel Nederland werkt thuis. Ook dat brengt behoorlijke uitdagingen met zich mee. Wij hebben ons mooie plekje in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch ook verlaten en werken allemaal vanuit huis. Gelukkig wel samen, al is het op afstand. Via Zoom blijven we connected! Maar online visualiseren op afstand, hoe doen we dat in deze omstandigheden? 

Hoe is visualisatie van betekenis op afstand?

Online visualiseren. Juist in tijden waarin extra van ons gevraagd wordt zijn visuele tools en werkvormen van ongekende waarde. Hoe combineer je werk met de opvoeding van je kinderen, maak je een aangepaste planning, hou je focus op je prioriteiten en hoe zorg je ervoor dat je team efficiënt met elkaar blijft samenwerken? Door visualisatie toe te passen creëer je inzicht en overzicht, met een efficiëntere communicatie en samenwerking als resultaat.

Tip 1: Online meetings visualiseren

Van gezamenlijke werksessies en meetings op kantoor naar online meetings via Zoom, Teams, Whereby, Skype etc. Gedurende je werkweek overleg je regelmatig met collega’s en opdrachtgevers. Ook grotere bijeenkomsten worden verplaatst naar een online omgeving. Zo loopt jullie werkproces geen vertraging op! Jouw online meetings worden nóg belangrijker. Vanuit onze thuisomgeving sluiten we aan bij je online meeting. Onze visuele procesbegeleider ondersteunt en versterkt de meeting door direct visuele notulen te maken. Hij/zij luistert aandachtig en maakt een visuele samenvatting van de meeting. Afhankelijk van het doel kan de tekenaar een pro-actieve rol aannemen, waarin hij/zij het gesprek mee vorm geeft, óf optreden als visueel notulist. De meeting wordt gezamenlijk voorbesproken. Wij zorgen ervoor dat de gemaakte visuals of visuele notulen na afloop van de meeting direct gedeeld kunnen worden. Indien nodig worden deze nog verder uitgewerkt.

Tip 2: Visual mindmap

Deze tijd vraagt veel van ons. De ene dag ga je als een malle en voel je je productiever dan ooit, de andere dag staar je het eerste uur voor je uit. Je hoofd schiet vol met ideeën, mogelijkheden, valkuilen etc. Hoe hou je balans, rust en overzicht? Hoe zorg je ervoor dat je de focus bewaart, dat ideeën niet verdwalen in je hoofd, maar uitgewerkt worden? Maak het visueel! Wij zorgen ervoor dat de onrust verdwijnt, dat je doelen helder op papier staan en dat je de balans bewaart in pittige tijden. Met een visuele mindmap tekenen wij jouw gedachten uit. Meer zicht op de zaak, overzicht in je doelen of een duidelijk plan voor de komende periode.

Hoe werkt het? 

• Plan een visueel consult in met onze visueel adviseur|
• Tijdens het visueel consult van ongeveer 1 uur tekent de visueel adviseur met je mee
• Na afloop ontvang je direct jouw visuele mindmap in je mailbox
• Binnen 3 dagen ontvang je tevens een poster per post!

Tip 3: online visualiseren met een praatplaat

In één oogopslag de kern in beeld, in de vorm van een overzichtelijke visual, ook wel praatplaat genoemd. Voor meer inzicht in jouw eigen verhaal en/of om anderen binnen je organisatie aan boord te krijgen. Een praatplaat is een vorm van een visuele communicatietool, die kan helpen meer draagvlak te creëren bij jouw toehoorders. Van brainstorm, naar idee, van plan naar actie!

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je op basis van bovenstaande informatie nog vragen of kunnen wij op een andere manier van betekenis zijn voor je? Neem gerust contact met ons op via info@babbelsinbeeld.nl. We helpen je graag verder!

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314