Selecteer een pagina

Breda laat kinderen aan het woord

Afgelopen zondag 25 juni organiseerde Chatime, een nieuwssite voor en door kinderen, haar tienjarig jubileum. Chatime leert kinderen samen te werken, na te denken en vragen te stellen over talloze onderwerpen, binnen en buiten hun eigen regio. Mondelinge en schriftelijke vaardigheden worden ontwikkeld, kinderen maken kennis met andere culturen, krijgen meer zelfvertrouwen én worden bewust van hun eigen talenten.

Tijdens het event werden diverse activiteiten georganiseerd voor en door kinderen en jongeren. In het kader van jeugdparticipatie vroeg de Gemeente Breda ons aanwezig te zijn om een visueel verslag te maken van deze middag.

“Omdat alleen schrijven kinderen niet uitnodigt veel te vertellen hebben we jullie benaderd, zodat hetgeen zij vertellen op een leuke manier in beeld wordt gebracht. Jullie  bijdrage wordt gebruikt om te kijken hoe we binnen de gemeente vervolgstappen kunnen maken en eventueel het beleid kunnen aanpassen.” Aldus een woordvoerder van jeugdparticipatie van de Gemeente Breda.

Een sterreporter van Chatime van 8 jaar oud interviewde deze dag kinderen en jongeren over hoe zij bepaalde thema’s als speelplekken, veiligheid en vrije tijd ervaren in hun stad Breda.

  • Heb je genoeg te doen in je vrije tijd?
  • Voel je je veilig bij jou in de buurt?
  • Zijn er leuke speelplekken in jouw omgeving?
  • Is het schoon bij jou in de buurt?
  • Zitten er vluchtelingen bij je in de klas en kun je goed met deze kinderen spelen?

Onze illustrator Vincent was de sidekick van de sterreporter en maakte ter plekke digitale tekeningen van de antwoorden die de kinderen gaven op deze vragen.

Wij kijken terug op een geslaagd event, heel tof om te zien wat deze jongeren allemaal in hun mars hebben!

Gemeente breda:

“Het was erg leuk gisteren. De reporter was erg bedreven in het vinden van kinderen om wat te komen vertellen. Je merkte ook dat mensen nieuwsgierig waren naar wat er op het scherm te zien was. Een erg leuk concept. Vincent heeft het goed gedaan. Ik heb net de uitwerking nog eens bekeken en het is echt heel erg leuk geworden.

Wie weet tot een volgende keer! We zullen jullie in ieder geval bij collega’s aanbevelen.”

Lentiz Revius: thuis voor toekomstmakers

Lentiz Revius: thuis voor toekomstmakers

Lentiz Onderwijs Groep loopt op kop als het gaat om onderwijsontwikkeling. Wij zijn uitgenodigd om een bijeenkomst visueel te faciliteren.

bekijken
Unpack your backpack

Unpack your backpack

Bij de training ‘Unpack your Backpack: Personal Branding’ maakte Babbels in Beeld live visuals.

bekijken
Event Summit 2019

Event Summit 2019

Babbels in Beeld was aanwezig bij Event Summit 2019; een vakbeurs en congres voor de totale evenementenindustrie!

bekijken

Zullen we een keertje Babbelen?

Ben je benieuwd wat Babbels in Beeld voor jouw event kan betekenen?
Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee!

YES!

KEEP ME POSTED