Selecteer een pagina

Workshop visualiseren

Enkele maanden terug raakten we in gesprek met Marjan van Kaathoven van COMMbv, een trainings- en adviesbureau uit Schijndel. Eerder werkten we al eens samen, waarbij onze illustrator aanwezig was om de kern van een training van Comm BV ter plekke vast te leggen in beeld.

Marjan en haar collega’s gaven aan dat zij bij trainingen die zij geven wel vaker ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van visualiseren. Hoe kunnen zij hun presentaties beeldender maken? Hoe zorgen ze dat alle waardevolle input beter blijft hangen achteraf? En, ook zeker niet onbelangrijk, valt er een oplossing te bedenken voor het vele werk dat vaak achteraf nog moet gebeuren door de trainer, zoals het schrijven van samenvattingen? Comm BV vroeg ons of wij eens met hen van gedachten wilden wisselen om  hiervoor samen een toffe training neer te zetten, zodat ook collega-trainers met een soortgelijke behoefte zich kunnen aanmelden.

Wij werden hier direct heel enthousiast van en stonden dan ook te popelen om samen met de dames van Comm BV een leuke en effectieve training te ontwikkelen die inhaakt op de kracht van beeld.

Na een aantal brainstormsessies ontstond de training “Visualiseren kun je leren”. Op maandag 6 november vond hiervan de Kick-Off plaats, dit keer gericht op trainers voor ondernemersraden. Onze trainers van Babbels in Beeld Eva van den Dungen en Gertjan van Rozendaal gingen samen actief aan de slag met de gemotiveerde club deelnemers.

Waarom en hoe werkt beeld? Hoe kun je de impact van jouw training versterken en verlengen d.m.v. beeld? Hoe zet je jouw deelnemers in een actieve houding? Op welke manieren kun je jouw presentaties visueel versterken? De deelnemers kregen hierop het antwoord in een actieve sessie, waarbij ze uiteraard ook zelf aan het tekenen gingen, (want echt: iedereen kan tekenen!) met handige tips en tricks van onze illustrator Eva.

De deelnemers verlieten de training met heldere tips voor het gebruik van beeld en de start van hun eigen beeldbank, in te zetten in hun eigen trainingen.

w

Enkele reacties van deelnemers:


“Wat een gedrevenheid en enthousiasme van de trainers!”
“ Helder wat je met beeld kunt bereiken. “
“ Toegankelijk en veilige omgeving om zelf aan de slag te gaan met tekenen.”

 

Op maandag 28 november staat de tweede training gepland in Schijndel.  Wij hebben er weer heel veel zin in! In januari volgt sessie nummer 3 en wat ons betreft gaan we nog even door. Ben jij zelf trainer en heb je ook behoefte aan ondersteuning op het gebied van visualiseren? Meld je dan aan voor een van de trainingen via deze link.

Zullen we een keertje Babbelen?

Ben je benieuwd wat Babbels in Beeld voor jouw event kan betekenen?
Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee!

YES!

KEEP ME POSTED