Workshop

Team in beeld

Verschillende vaardigheden, persoonlijkheden, passies en talenten: samenwerken is tof! Wanneer iedereen kan doen waar hij of zij goed in is, merk je direct verschil in je organisatie. Je vult elkaar aan waar nodig, maar ook een gezonde dosis feedback is natuurlijk nooit weg. Maar hoe kom je er achter wat echt bij iemand past? Hoe zorg je ervoor dat alle teamleden écht kunnen uitbloeien tot teamtoppers? 

Tijdens deze workshop helpt Babbels in Beeld bedrijven en organisaties hun team in kaart te brengen. Dit doen we op basis van de teamrollen van Belbin. Wie zijn de vormers in het team? De voorzitters? Of de zorgdragers? Samen maken we een beeldend portret van ieder teamlid, een weerspiegeling van hun kennis, kunde én het beeld dat andere teamleden van hen hebben. Je maakt opnieuw kennis met elkaar, leert elkaars krachten kennen en ontdekt welke rol voor iedereen is weggelegd. Wie weet leer je jezelf ook nog eens beter kennen. Win-win, toch? 

We gaan aan de slag met:

• Het opstellen van een beeldend portret per teamlid. Waar ben je goed in? Waar krijg jij energie van? Op welke dingen haak je af? Een korte, maar krachtige weergave van een persoon, zijn of haar talenten en verbeterpunten.
• Het herleiden van de passende teamrol volgens de Belbin-methode voor ieder teamlid. Binnen welke rol voelt iemand zich écht waardevol en krachtig?
• Het stimuleren van conversatie. Samen praten over de huidige gang van zaken, obstakels, verbeterpunten én elkaars doelen. 

Na deze workshop:

• Hebben jullie elkaar als team opnieuw leren kennen en zijn er nieuwe inzichten opgedaan over elkaars talenten, passies en persoonlijkheden
• Beschikken jullie over een serie aan portretten als krachtige weergave van ieder teamlid, die je er ook later nog eens bij kunt pakken om de teamfocus te verhelderen.
• Weet ieder teamlid welke Belbin teamrol het beste aansluit op zijn of haar persoonlijkheid
• Hebben jullie als team weer een hernieuwde drive om samen te knallen

Meer weten over onze werkwijze of workshops? Neem gerust contact met ons op, we vertellen jullie graag meer!

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314