Visualiseren kun je leren

Heb jij het idee dat de communicatie bij jullie op de werkvloer wel wat inzichtelijker en efficiënter kan? Wil jij ervoor zorgen dat er meer begrip ontstaat binnen je team? Of streef je naar een betere samenwerking? Tekenen helpt! In de workshop Visualiseren kun je leren nemen we teams mee in de wereld van visualisaties. We geven handige tips&tricks, zodat je als team na afloop zelf aan de slag kunt met deze nieuwe tekenskills.

Globaal progamma (exacte inhoud wordt afgestemd op context organisatie)

Introductie

Na een kort voorstelrondje nemen we je mee in de wereld van visualisaties. Waarom werkt het en is het niet meer weg te denken uit ons dagelijkse (werk)leven? Denk aan animaties, infographics, visueel notuleren en andere visuele werkvormen. Je krijgt een korte theoretische achtergrond, zodat je weet waarom het zo belangrijk is hiermee zelf aan de slag te gaan.

Beelddenken

Waar denk je aan bij bepaalde woorden, zinnen, abstracte begrippen? Wat komt er in je op, hoe zie je dat voor je? We starten met wat leuke oefeningen om ons brein op scherp te zetten. Dit zorgt ervoor dat je leert schakelen tussen woord en beeld.

Tekentechnieken

Hoe teken je simpele vormen, zoals pijltjes, poppetjes, praatwolkjes? Op welke manier breng je kaders aan, gebruik je structuren en geef je wat meer diepte en kleur aan deze tekeningen? We geven je tips, zodat je hier gemakkelijk zelf mee kunt werken.

Workshop op maat

Met welke termen, processen en thematiek hebben jullie te maken binnen het werkveld? Hoe kun je wat je geleerd hebt daarop toepassen? Bij dit onderdeel is ruimte voor het vertalen van de tekenvaardigheden naar de context van het team/de organisatie. 

Voor wie is deze workshop interessant?

Voor teams en organisaties die gebaat zijn bij meer overzicht en efficiëntie op de werkvloer. Professionals die vaak te maken hebben met vergaderingen, overleg, presentaties of het aansturen van anderen. Leidinggevenden, werknemers, vrijwilligers of teamleden: wil je gezamenlijk visueler communiceren en zo efficiënter te werk gaan samen? Dan is deze workshop iets voor jullie!

En Daarna?

Na het volgen van deze workshop heb je als team het vertrouwen om op de werkvloer aan de slag te gaan met visualisaties. Je weet hoe je een zakelijk overleg, vraagstuk of document visueel kunt ondersteunen. Jullie zijn gestart met een eigen beeldbank met eigen gemaakte tekeningen die je hier gezamenlijk voor kunt inzetten. Je beheerst de basistechnieken van tekenen en kunt simpele symbolen, iconen, basisvormen en structuur aanbrengen in je tekeningen. 

Praktisch

• Locatie: op locatie bij bedrijf of locatie omgeving Den Bosch
• Tijdsduur: 3.5 uur
• Prijs op aanvraag 
• Aantal personen: 6-12 (grotere groep? Laat het ons weten, we bekijken graag de mogelijkheden voor je) 

Meer informatie of wil je deze Incompany workshop boeken? Neem contact met ons op via 073-7820313 of info@babbelsinbeeld.nl.

Interesse?

Neem contact op met een van onze adviseurs


E-mail Tel: 073 7820 314