Selecteer een pagina

Workshop: Visualiseren kun je leren

Krijg je niet altijd goed uitgelegd wat je bedoelt? Zit het helder in je hoofd, maar lukt het je niet dit goed op papier te zetten? Of heb jij het idee dat de communicatie bij jullie op de werkvloer wel wat inzichtelijker en efficiënter kan? Tekenen helpt! In de workshop Visualiseren kun je leren nemen we je mee in de wereld van visualisaties. We geven je handige tips&tricks, zodat je na afloop zelf aan de slag kunt met je nieuwe tekenskills.

 

Programma

 

Introductie

Na een kort voorstelrondje nemen we je mee in de wereld van visualisaties. Waarom werkt het en is het niet meer weg te denken uit ons dagelijkse (werk)leven? Denk aan animaties, infographics, visueel notuleren en andere visuele werkvormen. Je krijgt een korte theoretische achtergrond, zodat je weet waarom het zo belangrijk is hiermee zelf aan de slag te gaan.

 
Beelddenken

Waar denk je aan bij bepaalde woorden, zinnen, abstracte begrippen? Wat komt er in je op, hoe zie je dat voor je? We starten met wat leuke oefeningen om ons brein op scherp te zetten. Dit zorgt ervoor dat je leert schakelen tussen woord en beeld.

 
Tekentechnieken

Hoe teken je simpele vormen, zoals pijltjes, poppetjes, praatwolkjes? Op welke manier breng je kaders aan, gebruik je structuren en geef je wat meer diepte en kleur aan deze tekeningen? We geven je tips, zodat je hier gemakkelijk zelf mee kunt werken.

 
Eigen beeldbank

Met welke termen, processen en thematiek heb jij te maken binnen jouw werkveld? Hoe kun je wat je geleerd hebt daarop toepassen? Bij dit onderdeel is ruimte voor het vertalen van de tekenvaardigheden naar jouw eigen context. Je start hier met het maken van je eigen beeldbank.

 
Voor wie is de workshop interessant?

Voor iedereen die binnen zijn of haar dagelijkse werkleven gebaat is bij meer overzicht en efficiëntie op de werkvloer. Professionals die vaak te maken hebben met vergaderingen, overleg, presentaties of het aansturen van anderen. Starter of senior, wil jij visueler communiceren en zo efficiënter te werk gaan, voor jezelf en je collega’s of personeel? Dan is deze workshop iets voor jou!

 
En daarna?

Na het volgen van deze workshop heb je het vertrouwen om zelf aan de slag te gaan met visualisaties. Je weet hoe je een zakelijk overleg, vraagstuk of document visueel kunt ondersteunen. Je hebt een eigen beeldbank met eigen gemaakte tekeningen die je hiervoor kunt inzetten. Je beheerst de basistechnieken van tekenen en kunt simpele symbolen, iconen, basisvormen en structuur aanbrengen in je tekeningen. Jij kunt ervoor zorgen dat jullie vergadering efficiënter wordt!

 
Praktisch
  • Locatie: Den Bosch
  • van 13.30-17.00 uur
  • €195
  • Maximaal aantal personen: 12

Meer informatie of wil je deze workshop Incompany boeken? Neem contact met ons op via 073-7820313 of ellen@babbelsinbeeld.nl.

inschrijfformulier workshop Visualiseren kun je leren

Zullen we een keertje Babbelen?

Ben je benieuwd wat Babbels in Beeld voor jouw event kan betekenen?
Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee!

YES!

KEEP ME POSTED