Selecteer een pagina

Workshop communicatiebeleid en visualisaties

Waar houden OR-leden zich mee bezig, waar staat de ondernemingsraad voor en welke invloed kan de ondernemingsraad hebben op het beleid? Veel medewerkers hebben er geen idee van.

 
Als ondernemingsraden meer en beter kunnen aantonen dat ze namens hun achterban spreken, wordt de invloed op het beleid vergroot, met betere bedrijfsresultaten tot gevolg (economisch en sociaal). Onderzoek toont aan dat een boodschap beter over komt en beter blijft hangen, wanneer deze ondersteund wordt met beelden.
 

Reden genoeg voor Stef Soons, ervaren OR-trainer, en Eva van den Dungen, specialist op het gebied  van visuele communicatie, om de handen ineen te slaan en een eendaagse training vorm te geven over het communicatiebeleid van een ondernemingsraad of medezeggenschapsraad.

 

De identiteit van de ondernemingsraad komt vaak niet overeen met het imago. Om dit dichter bij elkaar te brengen is het van belang het communicatiebeleid van de ondernemingsraad onder de loep te nemen. In deze training geven we een heldere richting aan jullie communicatiebeleid en laten we zien wat visualisaties daarbij kunnen betekenen.

 
 
Wat gaan we doen?
  • Van kronkels in je hoofd naar concrete doelstellingen. Wat wil je als ondernemingsraad uitdragen en wat wil je weten?
  • Juridische basis van communicatie als raad: Wat mag je wel of niet communiceren, aan wie mag je dit communiceren en wie bepaalt mede wat er geschreven wordt?
  • Aan wie ga je communiceren en hoe: Niet iedereen wil op een gelijke wijze benaderd worden. Waar leg je als ondernemingsraad de verschillen en hoe doe je dat? Benader je de bestuurder anders dan de achterban, en met welk idee? Schrijf je een nieuwsbrief voor iedereen of specifiek voor bepaalde functies, doelgroepen en met welk idee? Hoe benader je externe stakeholders, zoals een bedrijfsarts?
  • Welke informatie wil je ophalen en hoe ga je dat doen? Hoe zorg je ervoor dat de respons eenduidig is en bruikbaar om conclusies uit te trekken?
  • Hoe versterk je de boodschap door visualisaties? Denk aan nieuwsbrieven, mails, logo, jaarverslag.
Te behalen resultaten
  • Plan van aanpak m.b.t de boodschap die we gaan uitdragen
  • Plan van aanpak m.b.t. het verzamelen van de juiste informatie
  • Basis voor een nieuwsbrief, mail en jaarverslag
  • Basis voor persoonlijke visualisaties die je zelf kunt gebruiken

Je kunt deze workshop Incompany boeken. Neem contact op met Ellen via 073-7820313 of ellen@babbelsinbeeld.nl.

inschrijfformulier workshop Communicatiebeleid

Zullen we een keertje Babbelen?

Ben je benieuwd wat Babbels in Beeld voor jouw event kan betekenen?
Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee!

YES!

KEEP ME POSTED